November 30, 2009

Jamaica, Ocho Rios, Dunhill Şelaleleri

Tarih: 30 Kasım 2009


Jamaica digerlerine kiyasla oldukca buyuk bir Karayip adasi. Bir uctan digger uca gitmek yaklasik 3 saati buluyor. Biz cruise gemisi ile Ocho Rios limanina geldigimizde tum adayi gorecek vaktimiz ne yazik ki olmadi. Senecekler arasinda meshur Dunhill Selalerine gitmek ya da Bob Marley in yasadigi yeri gormek vardi. Biz hakkimizi selalelerden yana kullandik. Bob Marley icin uzun bir yolculuk gerekiyordu.

Dunhill Selaleri OCho Rios limanindan taksi ile 10 dk lik mesafede. 3 kisi icin 20 $ vererek gidis – donus icin anlastik.Selale giris ucreti ise 15 $ kisi basi.

Gitmeden once on hazirlik yapmakta fayda var. Bu tehlikeli ve islak bir yuruyus parkuru ve tamamen selalinin icinde, yuruyerek tamamliyorsunuz. Yani oncelikle sadece, bikiniler, mayolar, mayo short olmali ustunuzde, islanmasindan kortugunuz her seyi 8 dolara kiralayacagiz dolaplara koymakta fayda var. Donuste 3 dolarini geri alacaksiniz. (ya da kurnazlik yapip kucuk bi asma kilit getirin, para odemeyin :) Ayakkabilar su icin elverisli, ve tabanlari kaygan olmamali. Ve tabiki kameraniz su gecirmez olmali.
Aç ayıcıklar tırmanamaz öyle değil mi?

Dunhill Fall a giris yaptiginzda isaretler sizi parkurun basladigi yere plaja goturecek, selalenin denizle bulustugu noktaya. Iste buradan itibaren tirmanmaya basliyorsunuz. Eger sizde bizim gibi fotograf delisi iseni her kose foto cekeceksenniz, yaklasik 1 saatte parkuru tamamlayabilirsiniz. Elele tutusup yurumeye calisan gruplarla karsilasacaksiniz, aldirmayin saglam adimlarla yolunuza devam edin.
Love is all around you

Eger yeterince sansliysaniz, yerel bir kac Jamaicali genci selaleyi kosarak cikarken gorebilirsiniz. Video kameraniz varsa kacirmayin. Kesinlikle cekin.
Evet buradan yukarı koşarak çıkıyorlar

Parkuru tamamladiginizda tebrikler yazan pano ve selaleden cikmanizi saglayacak merdivenleri hemen solunuzda gorebilirsiniz.

Tebrikler hala tek parçasınız :)
Şimdiden iyi eğlenceler.

No comments: