May 05, 2012

Kakava Bahane Edirne Şahane

Hızır ve İlyas peygamberlerin bir gül ağacının dibinde buluştukları inancı Hıdrellez'in, Romanlardaki yansımasıdır deniyor Kakava için.

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde akşam beş
sularında ateş yakarak başlayan kutlamalar yedi - sekiz civarında bitiyor. Fakat sabahın erken saatlerinde tüm Romanlar Tunca nehrinin kıyısında tekrar buluşup davullarla zurnalarla çala oynaya baharı karşılıyorlar. Eğlenceler tamamen lokal , organizasyondan bağımsız olduğundan çok büyük beklentiler içine girmemek gerek. Hatta yapılacak en güzel şey bir grupla gidip, kalabalığa karışıp göbecikler atarak ortama uyum sağlamak sadece...

Tabii birde gün doğumunda Sarayiçinden Edirne'ne merkeze yürürken şehrin sunduğu o güzel manzaranın içinde büyülenmemek elde değil.

Sarayiçi

Sarayiçi




Şenlik nedeniyle sabah dört sularında uyanan biz kimseciklerin olmadığı günün erken saatlerinde Selimiye Cami, Üç Şerefeli Cami ve Eski Cami'yi sessizce gezme fırsatı bulduk.   

Avrupa'nın en iyi sağlık müzesi ödülüne layık görülen II.Beyazıt Külliyesi özellikle zihinsel rahatsızlıkları olan hastaların müzikle tedavi edildiği bölümüyle gerçekten dönemin görülmeye değer örnek hastanelerinden.

Edirne gezmesi oldukça keyifli bir şehir. Meriç ile Tunca nehrlerinin kıyısındaki çay bahçeleri ve restaurantlar, günün yorgunluğunu atmak, keyifli bir yemek ziyafeti çekmek, hatta belki biraz demlenmek isteyenler için birebir. Nehirlerin etrafında Fayton gezisi yapmak da mümkün.

Fayton ile dilenirse Karaağaç mevkiine kadar gidilebilir. Yeşilliklerin etrafı sarmaladığı arnavut kaldırımlı yol boyunca yine kahvaltı edilip, piknik yapılabilecek mesire yerleri bulunuyor. Karaağaç'ın suyun öteki yanında kalan tek toprak parçası olması bu beldeye ayrı bir güzellik katıyor. 

Karaağaçta mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Trakya Üniversitesi tarafından kullanılan Büyük Tren Garı, Lozan anıtı ve Müzesi ve Jandarma Şehitliği bulunuyor.


Yunanistan'la olan sınır kapılarından Pazarkule 'de bu bölgede, bir araç geçimlik yoldan karşıya baktığınızda nöbet tutan Yunan askerleri görünüyor.

Edirne'yi gezip görmeden önce faydalanılabilecek oldukça başarılı bir site:
http://www.edirneden.com/anasayfa.php

Konaklama Anıl Otel: 20 TL (sakın kalmayın) 
Ulusoy Ulaşım: Haremden 25 TL