April 10, 2011

Melen Çayında Rafting

Fırsat sitelerinde sağlanan indirimlerden yararlanarak BKM turun Düzce - Melen Çayında gerçekleşen rafting için bir kaç ay önceden kuponlarımızı aldık. Daha önce Costa Rica'da bu deneyimi tatmış olan ben bir de yurdum topraklarında nasıl oluyormuş acaba diyerek balıklama atladım bu fırsata.

Kuponumuzun son kullanma tarihi bugün olmasaydı havalar ısınana dek biraz daha beklerdik sanırım. Şans bu ya havalar ısınmadığı gibi durmaksızın yağmur yağıp durdu. Bu da tabi Melen Çayının daha bir çoşkulu daha bir tehlikeli akmasını sağladı.

Erkenden düştük yollara, tur bizi 7 de hareket ediyoruz 6.45 te Kadıkoyde olun demesine rağmen 7.30 da aldı. Yaklaşık 2 saat süren yolculuk sonrası Melen Çayına vardığımızda gayet un-organize bir şekilde çil yavrusu gibi dağılmış ve ne yapacağımızı bilmez bir halde etrafta dolanıp duruyorduk. Sonunda biri ıslak ve hatta kokan  Neoplan giysileri dağıtmaya başladı. Alt alta üstüste soyunma odasının bile bulunmadığı zaten soğuk olan bir ortamda, yıkandığı için ıslak olduğu söylenen giysileri giydiğimizde içmiz daha bir titredi.




Sonunda küçük bir brifingin ardından botlarımıza dağıldık. Yaklaşık 10 - 12 raft teker teker indik suya. Daha ilk virajda bir bot alabora oldu, 8 kişilik botumuza suda panik yaşamakta olan 4 arkadaşı alarak bir süre devam edip, sonra bunları sağa sola dağıtmaya başladık. İkinci etapta ise takımımızdaki evli bir çifti kaybettik. Yolu yarıladığımızda bizi yönetmekten aciz rehberimiz ve kocamda Melen'in soğuk suyundan nasibini aldı.


Yaklaşık 1 - 1,5 saatlik serüvenin sonunda patik verilmeyen ayaklarım ve şahsen kendim donduğumdan bir süre ayakta durmakta güçlük çekiyor ve kitaplarda mübalağa etmek için kullanıldığını sandığım tir tir titremek deyimini tam anlamıyla yaşıyordum :)

Ama ama ama herşeye rağmen fotoğraflardan da görüldüğü üzere yorgun, ıslak , donmuş ama mutluydum...


Amman Dikkat:
- BKM tur habire kampanya yapıp duruyor ama hizmet pek de iyi değil,almadan önce iyi düşünün derim.
- Daha önce Düzce Rafting i kullanan arkadaşalar vardı grupta, çok başarılı olduklarını söylediler, soyunma kabinleri, sıcak su ve duş... vs vs Bunlar kesinlikle önemli şeyler